Procedeul Cavitatiei

Este procedeul de inlaturare a zonelor adipoase, echivalentul unei operatii de liposuctie ce poarta denumirea de Cavitatie. Principiul acesteia se bazeaza pe  actiunea ultrasunetelor de joasa frecventa( 48 Khz) ce duce la formarea  a numeroase bule gazoase denumite “bule cavitationale”. Acestea, prin implozie, genereaza o unda de soc ce dezintegreaza membrana  celulelor adipoase creand posibilitatea absorbtiei acestora de catre limfa si apoi drenarea lor prin sistemul limfatic al organismului.

Efectele benefice ale cavitatiei  sunt  rapide si durabile. Corpul se remodeleaza, stratul adipos se subtiaza semnificativ, pielea isi pierde aspectul dizgratios de coaja de portocala iar nodulii celulitici sunt  eliminati.Totodata se reactiveaza circulatia periferica si se imbunatateste considerabil oxigenarea tesutului subcutanat.  Procedura este nedureroasa si non invaziva singurul disconfort putand fi cauzat de vibratiile raspandite in interiorul corpului, acestea disparand insa imediat ce inceteaza contactul cu aplicatorul.

Fara a presupune un anumit numar de sedinte, tratamentul cu cavitatie poate varia in functie de stratul adipos si de densitatea acestuia, de regimul de viata al pacientului si de eficienta fiecarui sistem limfatic.

O sedinta de 30 de minute saptamanal  acopera in general tratarea unor suprafete adipoase importante, bineinteles  in asociere cu procedurile complementare de electrostimulare si masaj .

Este foarte indicat ca inainte cu o zi de tratament sa pastrati o dieta cu un continut caloric scazut si sa consumati o cantitate mai mare de lichide decat in mod obisnuit. Aceste recomandari le mentinem si dupa efectuarea tratamentului cand timp de 72 de ore grasimile si zaharurile ar trebui sa lipseasca din alimentatia dvs fiind inlocuite cu alimente usoare, bogate in fibre si vitamine. Evitati de asemenea lichidele indulcite artificial dar mentineti constant consumul a cel putin 2 l de apa plata zilnic.

Accesibila oricui ,cavitatia are totusi cateva restrictii adresate persoanelor cu  astm bronsic,diabet, cancer, tromboflebita, hipertrigliceridemie( colesterol ridicat), steatoza hepatica sau orice afectiune a ficatului,litiaza sau orice alte deficiente renale,leziuni dermatice, boli de piele, boli ereditare, hernie, epilepsie,dereglari ale tensiunii arteriale, afectiuni vasculare grave, purtatori de tije metalice, stimulator cardiac sau alte dispozitive electronice implantate,interventii chirurgicale recente ( 4-7 luni), hemofilie,tratamente cu anticoagulante,perioade de sarcina sau menstruatie.